Διαγωνισμός «YOUNG BUSINESS TALENTS»

Το Young Business Talents είναι ένα πρόγραμμα που διεξάγεται σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας και επιτρέπει στους μαθητές να αποκτήσουν δεξιότητες μέσω πρακτικής άσκησης τεσσάρων μηνών διευθύνοντας τη δική τους εικονική επιχείρηση. Στο διάστημα αυτό ομάδες μαθητών του σχολείου μας συνεργάστηκαν μεταξύ τους και πήραν αποφάσεις καταθέτοντας μία φορά την εβδομάδα το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Συμμετείχαν περίπου 680 ομάδες- επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.  Οι 75 πρώτες ομάδες, οι οποίες είχαν τα περισσότερα κέρδη, όπως τις ανέδειξε ο προσομοιωτής στον οποίο εισήγαγαν τις αποφάσεις, συμμετείχαν σε έναν εθνικό τελικό. Ο τελικός έγινε στο στάδιο ειρήνης και φιλίας στις 22/03/2024. Από το σχολείο μας προκρίθηκε μία ομάδα από τις τρεις που συμμετείχαν και ήταν η μοναδική από την Ήπειρο.  Το όνομα της ομάδας ήταν   MILKMAGICCκαι την αποτελούσαν οι παρακάτω μαθητές μας της Γ Λυκείου:

  1. Πέπα Ευαγγελία
  2. Λύγκουρης Ελευθέριος
  3. Μάγγος Άρης                            

Η ομάδα μας, το σχολείο μας και η υπεύθυνη καθηγήτρια Ζανίκα Αικατερίνη πήραν διπλώματα για τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Leave a Comment